donderdag 21 september 2017

Al geweest 2015


Oudejaarsdag Live: Dancing Horses


donderdag 31 december - 17:00 uur

Dé traditionele aflsuiting van het jaar in de Flierefluiter. Dancing Horses verzorgt vanaf 17:00 uur een spetterend optreden om 2015 passend vaarwel te zeggen.

De naam Dancing Horses is een verwijzing naar de single van Echo & The Bunnymen uit 1985. En daarmee is gelijk de toon gezet. De band speelt een stevige cocktail van eighties new wave muziek. 

Trefwoorden: Bauhaus, Killing Joke, The Cure, The Cult, The Clash, David Bowie, Joy Division, U2, The Sound, Spasmodique, The Sex Pistols.


Openingstijden:

  • Oudejaarsdag: 12:00 - 20:00 en 22:00 - 02:00
  • Nieuwjaarsdag: 15:00 - 02:00

Eerste Kerstdag Live: Jinglebell Kerstjam


vrijdag 25 december 2015 - 15:00 uur

Een kerstjam: een mooie gelegenheid om even lekker uit te buiken van je kerstdis, of om op een relaxte manier de kerst in te gaan. Heb je op deze dag gasten of ben je zelf ergens te gast? Neem iedereen mee! Er is soep met brood aanwezig. De deur gaat om 15.00 uur open en de entree is gratis.

 

 


 Openingstijden feestdagen


Tijdens de feestdagen gelden de volgende aangepaste openingstijden: 

do 24 december kerstavond 12:00 - 02:00
vr 25 december 1e kerstdag 15:00 - 02:00
za 26 december 2e kerstdag 15:00 - 02:00
do 31 december oudejaarsdag

 

12:00 - 20:00

22:00 - 02:00

 

vr 1 januari nieuwjaarsdag 15:00 - 02:00

 

 


Flierefluiter Muziekquiz


zondag 15 november 2015 - 15:00 uur

Inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste tradities in café de Flierefluiter en dé muziekquiz voor de die-hards.

Zoals altijd is de opzet weer een verrassing en zijn er leuke prijzen te winnen.

En voor alle duidelijkheid: om twee uur binnenkomen, inschrijven en eventueel inloten bij een ander team. Om drie uur gaan we van start.

De inschrijfkosten bedragen 3,50 euro per persoon. Maximaal vijf personen per team.

Schrijf je in aan de bar of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Rich Wyman & The Grit


zaterdag 7 november 2015 - 21:00 uur

Rich Wyman

Amerikaanse singer-songwriter en pianist die bekend staat om zijn rock kwaliteiten op piano. Met een stem vol passie en bedrevenheid wist deze Wyman inmiddels al zo’n vijf prestigieuze muziekprijzen in de wacht te slepen, waarmee hij zeker in het rijtje van de beste singer-songwriters van het moment behoort.

The Grit

Nederlandse rockband opgericht in 1997. Als vaste begeleidingsband van de Amerikaanse rockpianist Rich Wyman tourde the Grit enkele jaren geleden door heel Nederland en recentelijk deed de band verschillende optredens met Jan Willem van Holland, gitarist van Wild Romance.


Flierefluiter Geschiedenisquiz


zondag 18 oktober 2015 - 15:00 uur

In het kader van de Maand van de Geschiedenis wordt in café De Flierefluiter voor alweer de zevende keer de Geschiedenisquiz gehouden.

Zeven rondes lang word je getest op je kennis van vader- en anderlandsche geschiedenis, waarbij gegarandeerd Geen Jaartallen worden gevraagd. Geen jaartallen en Altijd prijs!

Deelname kost € 3,50 per persoon en is inclusief diverse hapjes. Inschrijven kan aan de bar of via de mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Er wordt gespeeld in teams van maximaal vijf personen. Ook 'losse' kandidaten zijn welkom; die kunnen in ad-hocteams worden ingedeeld. Tijdige aanmelding is aanbevolen, want de beladen term "vol is vol" is zonder meer van toepassing.

Op zondagmiddag 18 oktober kan men zich nog aanmelden vanaf 14.00 uur aan de bar. Om 15.00 begint het spektakel.

Geschiedenisliefhebbers aller landen: Vereenigt U!


Popronde: St. Tropez


vrijdag 18 september 2015 - 22:45 uur

Geheimzinnigheid omhult deze band. De enige omschrijving die ze zelf geven is: 'Four guys making music in a former gay sauna by the canals of Amsterdam'.

3voor12 merkt echter op dat de eerste EP een opvallend sterke verzameling rauwe garagepunksongs bevat.

Soundcloud

 


Popronde: Lakshmi


vrijdag 18 september 2015 - 21:30 uur

Lakshmi zingt en schrijft. Wanneer de zon daalt en schemering zich verspreidt, kruipen inkt zwarte letters op papier.

Teksten over sigaretten en liefde, steden in de nacht, kunsten en dansen. Hiphopbeats, zweverige lijnen, donkere violen en piano’s laten je denken aan een driehoeksverhouding tussen Lorde, Lana del Rey & M.I.A.

Website

 


Popronde Apeldoorn


vrijdag 18 september 2015

De Popronde, het grootste reizende festival van Nederland, doet in 2015 maar liefst 40 steden aan en komt op vrijdag 18 september voor de vijfde maal naar Apeldoorn!

De Popronde presenteert jaarlijks circa 120 Nederlandse artiesten die ‘ertoe gaan doen’. Nu grote namen als Dotan, Kensington, Racoon, Sabrina Starke, Marike Jager en Chef’Special reisden voor ze doorbraken mee met de Popronde, en speelden ‘right in your face’, in de buurtkroeg op de hoek! 

 

 


Duitse Dag


zaterdag 12 september 2015 - 16:00 uur

De Duitse keurslager weet het zeker: "Wurstesser sind bessere Liebhaber".

We durven te wedden dat die Liebhaber ook van Duits bier en Duitse muziek houden. En speciaal voor die Liebhaber organiseert De Flierefluiter een onvervalste Duitse Dag.

Dus hou je van Thüringer Wurst, Duits donker bier, Neue Deutsche Welle en een Schlagertje hier en daar, kom dan deze dag naar De Flierefluiter!. 

 


Jamsessie


zondag 16 augustus 2015 - 16:00

Blues, jazz, folk, alles kan aan bod komen tijdens de jamsessie. Dus neem je eigen instrument mee en go with the flow. Als bonus staat er voor alle deelnemers aan de jamsessie soep klaar!

 


Klaverjasmarathon


zondag 19 juli - 12:00 tot 22:00 uur


Klaverjassen kent een lange traditie in de Fluit. Zo is er al jarenlang op dinsdag de wekelijkse klaverjasavond. Een dergelijke traditie vraagt dan uiteraard om een klaverjasmarathon!

De klaverjasmarathon zal om 12:00 's middags beginnen en eindigen om 22:00. Het avondeten zal door De Flierefluiter verzorgd worden.

Inschrijven kan aan de bar of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De inschrijfkosten bedragen 12,50 euro per persoon en is inclusief hapjes en het avondeten.


Bernard Brogue


vrijdag 12 juni 2015 - 21:00 uur

Singer/songwriter Bernard Brogue klinkt "zo Brits als een Bobby'' (Music Maker, 1999), en herinnert aan grootheden zoals John Martyn, Nick Drake en de Ier Luka Bloom. Een eclecticus bij wie naast folk o.a. pop en jazzinvloeden hoorbaar zijn.www.bernardbrogue.com

 

 

 


Jazz in the Woods: Sesgado


vrijdag 29 mei 2015 - 21:00

Sesgado, Spaans voor schuin, scheef of dwars, is een trio van trompet, basgitaar en drums. Met eigen composities, veelal voorzien van complexe ritmische structuren, wisselende maatsoorten en dampende grooves, garanderen ze een eigentijds geluid waarbij veel invloeden geleend worden uit verschillende culturen. Probeer daar maar eens bij stil te staan!

www.monkeyman.nl/sesgado


Harleydag: Hank and the Commotion


maandag 25 mei 2015 - 16:00
Vanaf het begin was het idee aanwezig, om nu niet de zoveelste cover-band te worden, maar een band die een eigen repertoire zou gaan spelen. De muziek van de band wordt bedacht door Frank Motshagen en Henk Weerensteijn, de Engelstalige teksten worden door Leo Ditzel geschreven en behandelen geen “zoetsappige” zaken, maar vinden hun oorsprong in dagelijkse gebeurtenissen.
 
Komt allen luisteren naar deze onvervalste Apeldoornse band.
 

Hemelvaartsdag: Fluit Uit


donderdag 14 mei - 12:00 uur

Fietsliefhebbers opgelet!

Op Hemelvaartsdag (14 mei) organiseren we een fietstocht naar Radio Kootwijk en iedereen die zin heeft kan aanhaken.

Het plan is om rond 12:00 uur te vertrekken vanaf de Fluit. 
Aangekomen bij Radio Kootwijk kan er geluncht (zelf lunch en drinken meenemen) en/of naar hartelust gewandeld worden. 
Vervolgens fietsen we gezamenlijk weer terug naar de Fluit om zo rond 18:00 uur aan te schuiven bij de barbecue.

Lijkt je dit een mooie besteding van de Hemelvaartsdag in goed gezelschap? Schrijf je dan in aan de bar.De kosten voor de barbecue bedragen 5 euro per persoon.

 


Koningsdag: Dancing Horses


maandag 27 april 2015 - 16:00 uur

Ze waren reeds te gast in de Fluit op oudejaarsdag 2013 en dat was zo'n groot succes dat we ze nu op veler verzoek hebben uitgenodigd voor Koningsdag.

De naam Dancing Horses is een verwijzing naar de single van Echo & The Bunnymen uit 1985. En daarmee is gelijk de toon gezet. De band speelt een stevige cocktail van eighties new wave muziek.

Trefwoorden: Bauhaus, Killing Joke, The Cure, The Cult, The Clash, David Bowie, Joy Division, U2, The Sound, Spasmodique, The Sex Pistols.

Dancing Horses is een uitzonderlijk goede coverband met een ritmesectie die staat als een huis, een wall of sound aan gitaren en een veelzijdige zang.


Mr. Bukit en Morris


vrijdag 27 maart 2015 - 21:00

Mr. Bukit is een viermans indie rock band uit Nederland, opgericht in de zomer van 2014 in Twente. Na twee repetities speelde Mr. Bukit al op festivals in Duitsland (Stonerock) en Nederland (Fabriek Magnifique en Veenhoop festival). Eind 2014 heeft Mr. Bukit onder andere opgetreden in het Burgerweeshuis, Metropool, NDRGRND en Studio /K en 2015 begon goed voor Mr. Bukit met shows in Duitsland en optredens op Stukafest Enschede en Stukafest Delft. De muziek is te omschrijven als reverb-ish indie rock. Mr. Bukit kenmerkt zich door het gedeelde frontmanschap van Bram Schabbink en Joren Heuvels.

 

 

MORRIS: 'An unconventional grunge rock band. “Some say they’re crazy, I say they better be”'

MORRIS is beïnvloed door de 60’s, britpop, rock en grunge. Geinspireerd door bands zoals Oasis, Jeff Buckley, Nirvana en Jimi Hendrix is hun stijl het beste te omschrijven britpop met een rauw gitaargeluid, ooit beschreven als ‘the perfect recipe for that rock wave the ’60 rode high on’


Hands of Time (Italy)


vrijdag 13 maart 2015 - 21:00 uur

From a classic, genuine Hard Rock that marked the band since the beginning of its career, H.O.T. moved its stylistic approach to a sound closer to Indie and alternative music, fusing stoner, alternative rock, electro pop, industrial and Rock’n’Roll itself.

The use of classy harmonies, lay over powerful guitars mixed with hammering melodies and charming lines, create a beating and scathing sound, all to support a deep message of freedom and protest.

A journey through alienation, loneliness, the need of a cornerstone, of a reason, and the eternal right for freedom; the new album represents the cry of the underdogs, the ones who feel impotent and too sick of the society and the system. Music comes back as a loud message for the masses, against the nowadays political and economical powers, as it used to be.

Hands of Time will take you an a trip…even if it’s just for one night.

Music and info: http://www.tj-concerts.com/?cpt_artist=hands-time 


Flierefluiter Muziekquiz


zondag 1 maart 2015 - 15:00

Inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste tradities in café de Flierefluiter en dé muziekquiz voor de die-hards.

Zoals altijd is de opzet weer een verrassing en zijn er leuke prijzen te winnen.

En voor alle duidelijkheid: om twee uur binnenkomen, inschrijven en eventueel inloten bij een ander team. Om drie uur gaan we van start.

De inschrijfkosten bedragen 3,50 euro per persoon.

Schrijf je in aan de bar of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.