donderdag 21 september 2017

Al geweest 2017

Popronde Apeldoorn


vrijdag 15 september 2017

Yasmine

20:30 uur

Poppy liedjes die veel te hard gespeeld worden. Doet pijn aan de oren en zit daarna nog maanden in je hoofd. Waarom hebben ze zoveel amps nodig? Omdat ze dat leuk vinden! De band, bestaande uit drie mensen, is in 2016 geboren te Amsterdam. Heeft de finale van de Amsterdamse Popprijs gehaald en heeft op 4 mei 2017 hun debuut EP uitgebracht, genaamd “Honey”.

 

  

 


The Dawn Brothers

22:00 uur

De Dawn Brothers overrompelen met uitmuntende muzikaliteit het publiek als een bliksemstoot om vervolgens met heerlijk zompige grooves te beklijven. Deze jonge Rotterdammers laten zich inspireren door blues, gospel en sixties rock en vertalen dat met ongekende muzikaliteit naar hun eigen originele muziek. Album: ‘Stayin’ Out Late’ (V2 Records, 03/17)

Bekijk hier hun website

Luister hier op Spotify

 


The Uppertones


zaterdag 12 augustus 2017 - 21:00 uur

The Uppertones is een energiek trio uit Italië met trombone, zang, piano en drums dat zich heeft gespecialiseerd in het geluid van de jaren '50 van Jamaica, de Jamaicaanse R&B, boogie, calypso en mento. Het trio brengt een "stompin'swing style" vanuit een Jamaicaanse invalshoek en stijl.

De leden van de band hebben in hun voorgaande muzikale leven hun sporen verdiend in de ska en de jazz. Eind 2015 hebben ze hun eerste album 'Closer to the Bone' uitgebracht. Vorig jaar speelden ze onder andere in de Melkweg en op Oerol. In 2017 zijn ze bezig met hun tweede Europese tour en doen daarbij ook de Flierefluiter aan.

Kijk hier voor hun website


Rubber


vrijdag 7 juli 2017 - 21:00 uur

Rubber is een stomende pop-rock coverband voor feesten en festivals die al meer dan 1200 keer heeft opgetreden. Drie keer hebben ze met een eigen show de Melkweg uitverkocht en daarnaast traden ze ook op op bekende podia als Tivoli en Paradiso. Rubber heeft tevens een aantal cd's uitgebracht met eigen nummers die zij ten gehore zullen brengen op het podium van de Flierefluiter.

www.rubberinfo.nl

 

 


WorldJam-sessie


zondag 2 juli 2017 - 15.00 tot 19:30 uur

Terug van weggeweest: de WorldJam. Iedereen is van harte welkom om zijn muzikale bijdrage te leveren! En anders kun je natuurlijk ook gewoon genieten van de muziek onder het genot van een heerlijk speciaalbiertje.

 

 

 


Fillmore East


zaterdag 10 juni 2017 - 21:00 uur

Fillmore East heeft een absolute voorliefde voor de tijdloze muziek van de de Allman Brothers Band. De bandnaam is afkomstig van de titel van de titel van het meest bekende album van de ABB, Live at the Fillmore East. Een destijds fameuze muziektempel  op Second Avenue in NYC, waar in slechts 3-jarig bestaan vele iconische concerten hebben plaatsgevonden.

Fillmore East speelt de Allman Brothers zoals die het in hun ruim 40-jarig bestaan zelf ook altijd hebben gedaan... met twéé drummers!!

Met een avondje Fillmore East wordt het publiek getrakteerd op iet wat ze tot nu toe niet op de Nederlandse podia konden zien en horen. In totaal heeft de band ruim 100 minuten Southern Rock op het repertoire staan. Daarbij ontbreken uiteraard "Jessica" en "Whipping Post" niet.

Voor een voorproefje ga naar hun website


Flierefluiter Muziekquiz


zondag 14 mei 2017 - 15:00 uur

Inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste tradities in café de Flierefluiter en dé muziekquiz voor de die-hards. Zoals altijd is de opzet weer een verrassing en zijn er leuke prijzen te winnen.


En voor alle duidelijkheid: om twee uur binnenkomen, inschrijven en eventueel inloten bij een ander team. Om drie uur gaan we van start.

De inschrijfkosten bedragen 3,50 euro per persoon. Maximaal vijf personen per team.

Schrijf je in aan de bar of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


James Gray


vrijdag 5 mei 2017 - 21:00 uur

James Gray is een Canadese singer-/songwriter uit Muskoka, Ontario. Gray heeft er net een uitgebreide tour door Australië opzitten. In 2016 tourde hij door Canada en Zwisterland om zijn tweede album "Bigger Things", geproduceerd door Shannon Lyon, te promoten. "James has that uncanny ability to cut straight to the heart with emotion and believability, a real gem", aldus Shannon Lyon.

James heeft het podium met vele grote artiesten gedeeld zoals Suzie Vinnick, Ian Tamblyn en Dave Bidini van de Rheostatics. Vermeldingswaardig is verder dat hij de muzikale gast was bij de Canadese versie van de TED Talks. Recentelijk hebben zijn nummers veel airplay gekregen op de CBC Canadian National Radio, waaronder CBC's "Ontario Morning"met Wei Chen.

Een voorproefje kun je vinden op youtube


Koningsdag: I Found the Cure


donderdag 27 april 2017 - 16:00 uur

De vijf mannen van I Found The Cure weten de unieke The Cure-sfeer te brengen verpakt in een energieke live performance. Met de juiste New Wave sounds, ontplofte kapsels en excentrieke make up geeft I Found The Cure het publiek de ultieme The Cure experience.

De band weet op indrukwekkende wijze de authentieke sounds en beleving van The Cure over te brengen op het publiek waardoor er een bijzondere interactieve chemie ontstaat die je als liefhebber niet snel zult vergeten.

Ze hebben onder andere gespeeld in de Melkweg en op het Biesenrock Festival in België.

Meer info is te vinden op hun website.

 


The Foolz (Frank Zappa-covers)


vrijdag 14 april 2017 - 21:00 uur

The Foolz is een hooggewaardeerde Zappa coverband. In 2003 brachten zij de live cd “Live in the Cherrytree” uit. Bijzondere optredens zijn onder andere de shows tijdens de festivals in Bradford-on-Avon en Corby (Engeland) georganiseerd door de Zappateers. Verder traden zij meerdere malen op tijdens het Europese topfestival Zappanale in Bad Doberan (Duitsland).

www.foolz.nl

 


Klaverjasmarathon


zondag 2 april 2017 - 12:30-22:00 uur

Klaverjassen kent een lange traditie in de Fluit. Zo is er al jarenlang op dinsdag de wekelijkse klaverjasavond. Een dergelijke traditie vraagt dan uiteraard om een klaverjasmarathon!

Inschrijfkosten bedragen 12,50 per persoon inclusief hapjes en avondeten. Inschrijven kan aan de bar, telefonisch of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 


Boekenweekquiz


zondag 26 maart 2017 - 15:00 uur

De Boekenweek is dit jaar van 25 maart t/m 2 april en heeft als thema 'Verboden vruchten'. Om dit literaire festijn ten volle te kunnen genieten is er natuurlijk niets mooiers dan al je literaire kennis te testen middels een unieke boekenweekquiz. Dat kan deze zondag in de Flierefluiter!

Je kunt je inschrijven in groepen van maximaal 5 personen. Kom je alleen maar wil je toch graag meedoen, meld je aan en speel eventueel met anderen mee.

Deelnamekosten bedragen 3,50 euro per persoon ( inclusief hapjes). Inschrijven kan aan de bar, telefonisch of per e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Handsome Johnny


zaterdag 25 maart 2017 - 21:00 uur

Ergens in een vaag omschreven, altijd mistig en nooit zonnig gebied tussen België en Nederland kwamen de mannen van Handsome Johnny samen om muziek te maken. Muziek die de typische verhalen van de streek vertelt: verdwaald raken in de bossen, bier drinken in lang verlopen cafées en vuistgevechten die niet altijd een goede aanleiding hebben.

De muziekstijlen van Handsome Johnny zijn dan ook: Country rock, Roots rock en Americana

Voor meer informatie kijk op hun website


Last Exit - A tribute to Pearl Jam


zaterdag 28 januari 2017 - 21:00 uur

Vijf vrienden die hun gezamenlijke passie voor de muziek van Pearl Jam delen.

De band heeft zijn muzikale sporen verdiend vanaf begin jaren ’90, tevens de start van de ‘Seattle Sound’, in een aantal in en rond Apeldoorn bekende coverbands. Nu als vijftal helemaal ‘Alive’ met het repertoire van Pearl Jam! 

Verwacht géén look-a-like verkleedpartijen, maar wél met hart en ziel en vakmanschap gespeelde muziek van hun favoriete band! Natuurlijk het bekende album ‘Ten’ en ander bekend werk van latere albums, maar ook de misschien wat minder bekende nummers, hoewel…..de echte fan kent ze natuurlijk allemaal!